Informasjon om iPadprosjektet

Vågen vgs skal være i forkant og lære opp de ”innfødt digitale ungdommene” til det arbeidslivet de møter etter endt skolegang. Dette fordrer en digital kompetent ledelse, digitalt kompetente ansatte og elever.

Endringer i teknologien skaper endringer i oppgaver, struktur og for menneskene som skal utføre oppgavene i organisasjonen. Dette skaper behov for at skolens ledelse velger å ta et digitalt lederskap, og at de får støtte og kompetanse til å ta dette lederskapet.

Raskt skiftende omgivelser påvirker skolens oppgaver, struktur, teknologi og menneskene som arbeider i organisasjonen. Hvordan skal vi forberede organisasjonen på disse endringene?

Vi ønsker å være en deltakende aktør i den digitale utviklingen og gi våre ansatte en lik mulighet til å delta i det digitale samfunnet. Vi ønsker å skape nysgjerrighet, kreativitet og faglig utvikling for våre ansatte, og stimulere til innovativ bruk av IKT.

Tiltak: Utlån av iPad til ansatte
Obligatorisk for ledergruppen og IKT – teamet.
Tilbud om utlån av iPad, gjelder alle ansatte i over 50% stilling, vikarer og fast ansatte.

Bruk av iPad blir en forlengelse av de verktøyene vi allerede bruker i dag. Den skal ikke erstatte en bærbar eller stasjonær maskin, men være et supplement. Bruk av iPad gir nye muligheter det være seg i klasserommet og ellers i vår digitale hverdag.

Betingelser:
Dette er en utlånsordning som er frivillig. Ordningen vil være i bruk, så lenge ordningen er aktiv. Det betyr at nytilsatte kan gå inn i ordningen dersom de ønsker det. Ordningen kan bli avviklet, dersom endringer i våre rammebetingelser tilsier det.

De som velger å gå inn på denne utlånsordning skal:

• Delta aktivt på felles aktiviteter og opplæring som blir gitt
  • Samarbeide og delta i erfaringsdeling i team og på tvers i organisasjonen
  • Teste og prøve ut pedagogiske muligheter
  • Legge inn passord på iPaden, og alltid bruke det
  • Skrive under på utlånskjema og følge betingelsene som ligger i denne avtalen
  • Alle brukere må opprette egen Apple-ID.

Aktiviteter og opplæring:

• Utpakking, registrering og oppstart
  • Kick off – felles samling, før systematisk opplæring begynner
  • Opplæring i generell bruk
  • Opplæring i bruk av Apps
  • Erfaringsdeling
  • Utprøving og utvikling av nye muligheter